Golfhuoltamon blogi | Älä vaivu epätoivoon

Ylös epätoivosta – kehitä itseäsi

Tunne itsesi ja kehity

Tiedätkö, mikä sinussa itsessäsi saa sinut jännittämään tai stressaamaan golfkentällä? Tiedätkö, miten keskittyä omaan peliisi sinua häiritsevässä peliseurassa? Tiedätkö, mihin haluat golfissa pyrkiä pitkällä tähtäimellä, ja mihin sinun kannattaa keskittyä nyt päästäksesi parhaiten kohti tavoitettasi?

Osaatko luottaa itseesi tilanteessa kuin tilanteessa? Uskallatko olla oma itsesi myös pelatessasi?

Isoja kysymyksiä. Vaatii rohkeutta myöntää, että vastaus moneen edellä olevaan kysymykseen on jotain muuta kuin ”kyllä”. Silti rohkenen väittää, että maailmasta löytyy aika harva golfaaja, jolla tilanne todella on näin positiivinen.

Jokainen meistä pelkää, kokee epävarmuutta, ja kuvittelee ainakin joskus olevansa oikeasti parempi kuin miltä oma kierros käytännössä antaa todistaa.

Mitä jos siis vaan lopettaisimme itse kukin esittämästä, että emme kaipaa mitään apua pelinautinnon lisäämiseksi tai golftaitojemme kehittämiseksi?

Uusi asia monesti jännittää. Rohkeus ei kuitenkaan ole sitä, että pelkää, vaan sitä että antaa pelon estää itseään toimimasta.

Mentaalivalmennus ei ole mitään poppatiedettä, vaan käytännön harjoituksia omien mielen mallien, ajatusten ja tunteiden tunnistamiseen ja muokkaamiseen.

Mielessä tehty treeni vaikuttaa välittömästi tekojen tasolla toimintavarmuutena ja parempina tuloksina.

Mielen toiminta vaikuttaa kaikkeen siihen, miten olet ja toimit golfkentällä

Voit itse päättää, annatko mielesi olla esteenä omalle hyvälle pelillesi, vai laitatko sen tukemaan täysillä sitä mitä haluat kokea ja saavuttaa. Älä siis vaivu epätoivoon, vaan tee asioille jotain kun kerran voit.

Aivan kuten sujuvaa swingiä ja varmaa puttia, myös mielenhallintaa voi harjoitella – ja ennen kaikkea oppia – harjoittelemalla.

Tartu siis toimeen!

Kuka voisitkaan olla, jos työstät itsesi huippukuntoon – myös mielessäsi?

– Taru Hermunen-Kuusela, taru@golfhuoltamo.com

 

Follow Tarugolf2017:

Golfhuoltamon johtaja & päävalmentaja

Taru on coaching-ammattilainen ja kanssakulkijasi golfissa. Tarulta saat uutta ajateltavaa ja käytännön keinoja parantaa suoritustasi entistä tasaisempaan ja varmempaan suuntaan. Oivalluksia, ei kalvosulkeisia.