Mieli mukana -verkkokurssi | Golfhuoltamo.com

Mielekäs golfopetus: Kokemuksia Mieli mukana -kurssilta

Keskittyminen ja henkinen suorituskyky

Kehity käytännön harjoitteilla ja ajatusmallien muutoksilla

Onnistuminen ei ole sattumaa – mieli mukana teet siitä toistuvaa.

Mitä tapahtuisi golfsuorituksellesi, jos harjoittelisit keskittymistäsi järjestelmällisesti 10 min. päivässä seuraavat kolme viikkoa keinoilla, jotka voit heti viedä mukanasi golfkentälle ja jotka voit pitää mukanasi koko loppuelämäsi ajan?

Siis vain 10 min. päivässä yhteensä 3 viikon ajan…

Golfaajan menestysresepti on valmis kun tekninen taitavuus yhdistyy henkiseen taitavuuteen sekä taitavuuteen pitää yllä omaa hyvää energiaa ja jaksamista läpi harjoitusten ja kisakierrosten.

Se tarkoittaa, että taitava mieli on mukana ajattelun ja tekemisen joka tasolla keskittyneenä ja luottavaisena. Taitava mieli hakee voimaa vahvuuksista sekä mielikuvista, ja osaa tuntea lopputuloksen jo ennalta niin, että suoritukseen on helppo eläytyä – heittäytyä. Taitava mieli hallitsee suoritusta päämäärätietoisesti mutta rennolla otteella rakentamatta itse esteitä onnistumiselle.

Taitava mieli antaa sinun nauttia, olla onnellinen – ja onnistua.

Taitava mieli on treenattu mieli

Keskittyminen on opittavissa oleva taito. Keskittyminen on opeteltavissa oleva tapa. Keskittyminen on helppoa kun voit hyvin.

Mielen taitavuus ja hyvä keskittyminen eivät ole synnynnäisiä ominaisuuksia, vaan kyse on taidoista, jotka hyvin keskittyvä ja suorituksessaan onnistuva pelaaja on opetellut ja ottanut käyttöönsä. Joiltakin tämä sujuu enemmän, toisilta taas vähemmän luonnostaan. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että vain toiset oppivat, ja että toisille kaikki on pysyvästi mahdotonta. Ennemminkin on kyse siitä, miten itse on tottunut toimimaan – paitsi käytännössä, niin myös omissa ajatuksissaan.

Keskittyminen on opittavissa oleva taito. Keskittyminen on opeteltavissa oleva tapa. Keskittyminen on helppoa kun voit hyvin.

Jokainen golfaaja joka tapauksessa kohtaa samat haasteet siinä, miten kehittää mielen taitojaan järjestelmällisesti niin, että tulokset ovat todellisia, ja että uudet taidot jalkautuvat hetken huumasta pysyväksi osaamiseksi.

Ihan itsestään mitään ei toki tapahdukaan.

Mutta jos jotain olisi tehtävissä…

…haluaisitko sinäkin osata keskittyä paremmin ja nauttia onnistumisista golfkentällä?

 

Haluaisitko pystyä pelaamaan joka kierroksella omalla tasollasi tai oppia jopa parantamaan peliäsi ilman, että hakkaat rangella yhtään nykyistä enemmän palloja (ehkä jopa vähemmän)?

Mieli mukana -kurssi suuntana sujuvampaan suoritukseen

Uskoa ja luottamusta omiin kykyihin. Rohkeutta ja itseluottamusta tehdä todeksi se mitä osaa…

Hyvä joukko golfaajia kulki maalis-huhtikuussa 2016 kanssani 3 viikon matkan kohti kultaista keskittymistä Mieli mukana -verkkokurssin pilottiryhmässä. Ja WAU mikä porukka tämä olikaan!

Uskoa ja luottamusta omiin kykyihin. Rohkeutta ja itseluottamusta tehdä todeksi se mitä osaa…

Tulokset puhuvat puolestaan! Pienet muutokset ja käytännön järjestelmälliset teot tuovat paitsi hymyn huulille myös paremmat lukemat tuloskorttiin!
Kurssipalautteista nopeasti napattuna erityiskiitosta kurssi sai:
  • johdonmukaisuudestaan ja kattavasta sisällöstään,
  • käytäntöön heti sopivista harjoitteista,
  • kannustavasta positiivisesta otteestaan sekä
  • palautekeskusteluista valmentajan ja toisten kurssilaisten kanssa.

Aika hyvä paketti, vai mitä?

Tässä vielä pilottiryhmäläisten omin sanoin kertomia terveisiä kurssilta:

“Tunsin olevani ammattitaitoisissa käsissä. Parasta oli kurssin johdonmukaisuus ja heti käytäntöön sopivat harjoitukset. Sisäistin ja opin jo käytännössäkin, miltä tuntuu kun saan irti itsestäni sen, minkä tiedän osaavani. ja miten mukavaa on kun epäonnistumisen jälkeen osaan jättää sen nopeasti taakseni.

On huima kokemus kun ensimmäiset onnistumiset tulevat ja tapahtuu juuri se mihin keskittyy. Ensimmäisiä pidin sattumana, mutta sitten jonkun pitkän putin kolahdettua reikään lausahdin aivan spontaanisti: “Taru on noita”, siis positiivisessa mielessä. Sittemmin olen ymmärtänyt, että itsellänikin on osuutta asiaan – mieleni on mukana. Kiitos vielä kerran.”

-Olli J.


“Tää oli ihan superjuttu! Koko hommasta paistaa se, että tämä on tehty ammattitaidolla ja intohimolla!”

-Janne, Hattula Golf, hcp 10


“Mukavaa kun on tällainen kurssi ja oppimismuoto. Hyödyllisintä minulle olivat kaikki keskittymisneuvot ja muistutussanojen käyttö – uskon ja luottamuksen luonti omiin kykyihin.”

-Arja, hcp 11,6


“Kurssi vahvisti omia tuntemuksia ja antoi uskoa mielen hallintaan kentällä ja siviilissäkin. Taru olet asian ytimessä, osaat hienosti käsitellä pään sisäisiä asioita. Kurssista on varmasti hyötyä jokaiselle pelaajalle tasosta riippumatta. Suosittelen!”

-Markku Vartiainen, hcp 7,3


Kaisa puolestaan kirjoitti näin jo ennen kurssin alkua:

“Hei Taru,

Pakko kirjoittaa sinulle: händärini on viimeksi laskenut 1,5 v. sitten. Myöskään podium-sijoja ei ole privaattikisoissa tullut. Tänään tapahtui muutos: St. Patrick’s Dayn kisassa pelasin 38 bogipistettä! Tuloksena toinen sija ja hcp laski 13,2:sta 12,6:een…. Ei siis tarvinnut kuin ilmoittautua sinun kurssillesi ja lukaista pari artikkeliasi… Heh!

Tiedän olevani jonkun uuden jutun alussa. On tosiaan sellainen fiilis kuin apina olisi tipahtanut pois selästä. Luottamus omaan peliin on nyt korkealla ja ajatukseni esim. eilisessä kisassa olivat ihan eri luokkaa kuin aiemmissa “tästäkö tämä sutiminen taas alkoi” -kisa-ajatuksissa. Innolla opiskelen lisää!!”

Kurssin käytyään hän jatkoi vielä:

“Kurssilla parasta oli monipuolisuus ja runsas materiaali. Meni luihin ja ytimiin. Hyödyllisintä oli omien ajatusten hallinnoimisen opettelu sekä tavoitteiden selkeä maalaaminen. Oma apinani tipahti selästäni jo Tarun artikkelien lukemisen jälkeen, mutta kurssi vain vahvisti paremman tyypin istahtamista olkapäälleni.

Ehdottomasti osallistumisen arvoinen, antoisa ja hintaansa selvästi arvokkaampi kurssi!”

-Kaisa Häyrynen, Aloha, hcp 12,9


Golfhuoltamon verkkokurssi on mielekkäin mahdollinen tapa aloittaa harjoittelu kohti keskittymistä ja itseluottamusta, varmempaa pelaamista ja yksinkertaisesti parempaa tasoitusta.

Mitä nopeammin aloitat, sitä nopeammin hyödyt myös pelissäsi ja sitä kauemmin ehdit nauttia valmentajan ja vertaisryhmän tuesta pelikauden aikana.

– Taru Hermunen-Kuusela, taru@golfhuoltamo.com

Follow Tarugolf2017:

Golfhuoltamon johtaja & päävalmentaja

Taru on coaching-ammattilainen ja kanssakulkijasi golfissa. Tarulta saat uutta ajateltavaa ja käytännön keinoja parantaa suoritustasi entistä tasaisempaan ja varmempaan suuntaan. Oivalluksia, ei kalvosulkeisia.